donderdag 29 januari 2015

Aan de andere kant op http://yourplatinumagedaily.blogspot.nl

Terwijl we hier een beetje aan het winterslapen zijn, is het aan de andere kant een en al emotie. Een vette soap, waarschijnlijk de meest succesvolle krantensoap ooit. Je kunt het nog oppikken en net als in 1929 verslingerd raken aan het verhaal. 

Wat vooraf ging: The Gumps kregen nieuwe buren, The Golds, die een prachtige huwbare dochter hadden, Mary Gold. Zij werd verliefd op een jonge uitvinder, Tom Carr. Natuurlijk was er een slechterik, een pafferige nietsnut, type bankier, type zakenman, een en al lucht Henry J. Austinn. Die zag er veel betrouwbaarder uit. Haar ouders en ook buurman Andy vielen als een blok voor hem. Deze Henry J. Austinn was natuurlijk glad als een aal en giftig als een adder. Zijn concurrent en de geliefde van Mary Gold, dreigt succesvol te worden met zijn uitvinding een eeuwig draaiende constructie, een perpetuum mobile. Andy de goedzak leent hem $10.000. Die stopt Tom zorgvuldig in de kluis. Zijn gouden toekomst kan beginnen, maarrrr. Terwijl hij de code van de kluis draait, wordt hij afgeluisterd. Henry steelt zijn geld. Tom wordt natuurlijk beschuldigt en slaat op de vlucht, is een tijd lang verdwenen en beland uiteindelijk in de cel. Henry J. Austinn had alle tijd om de ouders en Mary te bewerken met hem te trouwen. 

Wij pakken het verhaal op aan het eind. Het ergste lijkt uit te komen. Tom Carr in de Cell en de slechterik gaat met de lieve onschuldige Mary trouwen. Boe!!!
Maar dan..........

Omdat dit ook een plaatjesblog is en die andere een verhaaltjesblog ter illustratie een Andy Gump display van de retecommerciele Sidney Smith, maar ja dat was Frank King, die naast hem zat en wiens dagelijkse Gasoline Alley's direct onder de Gumps stonden, ook. Wat een tijd. Daar moeten ze een film over maken.





dinsdag 27 januari 2015

$302

Dan denk je, goh best wel leuk. Een peper- en zoutvaatje van de Katzenjammerkids. Even in de gaten houden. Gelukkig ook weer snel vergeten want wat moet je ermee als je al een peper- en zoutvaatje hebt. Om later te ontdekken dat iemand er $302 voor over had. Gefeliciteerd!

 

maandag 26 januari 2015

Boardwalk Empire seizoen 1 afl. 1 15.26: What about Skeezix?

Even een uitstapje naar de televisie. Dat kan toch niet in het Platinatijdperk? Zult u zeggen. Maar ja zo wereldvreemd zijn wij ook weer niet. Ook wij kijken HBO series en zeker als ze over het Platinatijdperk gaan. Goed gedocumenteerd. Mutt en Jeff behoren tot de vocabulaire en wat zien we direct in aflevering 1, althans we zien het niet want in de ondertiteling staat in minuut 15 en seconde 25/26: Wat doen we met de baby? Hij zegt echter: What about Skeezix? Echt goed doorworteld Platinatijdperk. Kijken dus en vooral ook luisteren!



zondag 25 januari 2015

How Comic cartoons make fortunes

Zo nu hebben jullie wat te lezen. Een leuk artikeltje. Tenminste weer eens wat anders dan over Europa, crisis, oorlog of terrorisme. Een ideale uitvlucht in het Platina tijdperk.

Met dank aan deze site waar we de scans vandaan hebben geplukt. 
















dinsdag 20 januari 2015

Wederom wat om in te snuiten

Een zeker 110 jaar oude zakdoek. Snuit ze!







maandag 19 januari 2015

Happy Hooligan by Steif

Met poppen spelen doen wij ook nog. Wij zijn nergens te goed voor. Graag zelfs zouden we met dit zwervertje spelen, als we het konden betalen. Helaas heeft deze een "none working squeaker in his hat".








 

zaterdag 17 januari 2015

Trio Happy Hooligan

Met grote vreugde zagen wij vandaag een scheepslading binnenkomen van begerenswaardige Platinatijdperkobjecten. Een grote Oceaanstomer kwam van de overzijde om hier op het vaste land van Europa het gemis aan Platinatijdperkobjecten wat te compenseren. En wat zijn ze mooi zo met zijn drietjes. Dat vraagt om meer of op zijn minst een tentenstelling in het Rijksmuseum. Vermoedelijk zijn ze weer terug in Yurp, want waarschijnlijk gebakken in Frankrijk, aan het begin van de 20e eeuw naar Amerika verzonden (toen echt met scheepsladingen tegelijk) en nu aan het begin van de 21e eeuw weer thuis. 











donderdag 15 januari 2015

Haaat-sjie!

Nadat de ene zakdoek volgesnoten is en alweer in de wasmand ligt, heb je natuurlijk een tweede nodig. Na de dierntuinzakdoek nu de Buster Brown schoolzakdoek. Snuit ze!





woensdag 14 januari 2015

Hatsjoe

Voor deze barre tijden vol griep, snotneuzen en koude regenbuien bieden wij u, de trouwe lezer van dit blog een zakdoek aan. Platina tijdperk pur sang  natuurlijk!







dinsdag 13 januari 2015

donderdag 8 januari 2015

Hee Haw

Zalig zijn de onwetenden. De onwetende verkopers natuurlijk. Een kaartspelletje dat ziet iedereen. Maar hoe oud is het? Hmm daar moeten we even goed naar kijken. Wie zien we? Buster Brown als eerste. Die was blijkbaar het meest populair. Als tweede Happy Hooligan natuurlijk. Als derde Little Jimmy, tja die was ook populair. Als vierde die rare grote hoofden van Lulu and Leander. Als vijfde pas de Katzenjammer kids. Als 6e Foxy Grandpa. Als 7e Tiger ook van Swinnerton. Als 8e Alphonse and Gaston en tot slot als 9e Maud the Mule. Tja maar liefst drie strips van Opper, twee van Swinnerton. Bij elkaar kan dat niet anders dateren dan in 1905. Winsor McCay ontbreekt bijvoorbeeld. Die moest toen nog doorbreken. Er waren nog niet zoveel succesvolle tekenaars, het medium was immers nog in de babyfase (wel de leukste fase). Wat doen die letters A, D, U, M... He, wacht eens even. Laten we kaarten omdraaien dan wordt het duidelijk en daarom is het spel ook compleet, want het sluit af met nummer 9 MAUD. In totaal 36 kaartjes. Wat die punten betreft daar zijn we nog niet uit. Maud is in ieder geval het meeste waard. 
Wat een prachtig bundeltje cultuurhistorie van het stripverhaal in de kinderschoenen en meteen al lekker commercieel daar bij die Amerikanen. Alleen het doosje ontbreekt. Hebben we nog wat te wensen. 

Waar hebben jullie het over? Kijk nu maar naar de plaatjes fijn geordend voor jullie, de lezertjes.












Zo en nu we al die tekstballonnetjes hebben gelezen weten we ook waar het om gaat. Catch the mule! Ze is tenslotte 50 punten waard. Zelfs in eenvoudige kaartspelletjes zijn ze in het Platinatijdperk toch altijd net eventjes of eigenlijk behoorlijk veel creatiever. Nog niet vastgeroest. En alle grote tekensterren hebben hun kaartjes persoonlijk getekend speciaal voor dit spel. Dat lijkt ons duidelijk. Jammer dat Winsor McCay nog net niet mocht meedoen. Little Nemo, Flip, Impie of de prinses die Maud probeerden te vangen. Dat verzinnen we er maar bij.