Groot investeerders, hier ligt voor u een buitenkans om een stukje unieke kunstgeschiedenis te kopen. Vroege merchandise van het eerste officieel en alom erkende stripfiguur. Voor een habbekrats! Wel even goed in de motteballen zetten. Wat een pracht! Weer eens wat anders dan dure wijnen of een ondergronds zwembad en een prima "conversation-piece". Wij leveren ook informatie voor dergelijke conversaties. Tegen een redelijke vergoeding natuurlijk.
maandag 19 december 2016
maandag 12 december 2016
donderdag 1 december 2016
Broken books
Ach ja die gebroken boekjes... Meer dan 100 jaar oud en ze duiken nog steeds op. Gelukkig maar. Zo zal het ons ook ooit vergaan.
vrijdag 25 november 2016
George Luks, niet zo goed als Outcault
Outcault was door zijn succes met de Yellow kid onder de aandacht gekomen van Pulitzers grote concurrent William Randolph Hearst en als een voetbaltransfer direct weggekocht. Geen probleem er werd wel weer een andere tekenaar gevonden die hetzelfde kunstje kon. Niet echt dus... Het mist de verfijning van de schepper... Nadoen is toch altijd minder.
dinsdag 22 november 2016
maandag 21 november 2016
vrijdag 11 november 2016
Smoking nostalgia
Als je zulke sigarenkistjes ziet zou je haast terug verlangen naar blauw van de rook staande ruimtes, heren in pak en met hoed die rook in je gezicht blazen of uit hun oren en ieder woord kracht bijzetten door een wolkje. Blij dat je iemand een sigaar kan aanbieden en kwispelen met je staart. Helaas, helaas... voorbij die tijd!
donderdag 10 november 2016
dinsdag 8 november 2016
Wie biedt?
zaterdag 5 november 2016
vrijdag 4 november 2016
donderdag 3 november 2016
zaterdag 1 oktober 2016
vrijdag 30 september 2016
Joris Drie-pinter in 1932
Eva, Pora en Ted. Heel grappig. Slecht nagetekend en een tamelijk doorzichtige plot. Geen hoogstaand werkje. Wel erg leuk.
donderdag 29 september 2016
woensdag 28 september 2016
Yellow Kid flipbook
vrijdag 16 september 2016
Voor op je revers
Voordat een stripverhaal iets voor kinderen werd was het gewoon gericht op een volwassen publiek, net als de tekenfilms trouwens. Vermoedelijk was iedereen, jong en oud, in den beginne nog zo verrukt over het nieuwe medium dat je niet werd uitgelachen als je tegen je collega's vertelde dat je zo smakelijk moest lachen om die grappen en grollen van Foxy Grandpa of Happy Hooligan. Sterker nog als je op zondag in je goeie pak flaneerde (als een pauw) door parken en straten (met je verloofde) dan pronkte je met deze striphelden op je revers. Het toonde duidelijk aan dat jij een man van de wereld was en helemaal van deze tijd.
Abonneren op:
Posts (Atom)