donderdag 29 januari 2015

Aan de andere kant op http://yourplatinumagedaily.blogspot.nl

Terwijl we hier een beetje aan het winterslapen zijn, is het aan de andere kant een en al emotie. Een vette soap, waarschijnlijk de meest succesvolle krantensoap ooit. Je kunt het nog oppikken en net als in 1929 verslingerd raken aan het verhaal. 

Wat vooraf ging: The Gumps kregen nieuwe buren, The Golds, die een prachtige huwbare dochter hadden, Mary Gold. Zij werd verliefd op een jonge uitvinder, Tom Carr. Natuurlijk was er een slechterik, een pafferige nietsnut, type bankier, type zakenman, een en al lucht Henry J. Austinn. Die zag er veel betrouwbaarder uit. Haar ouders en ook buurman Andy vielen als een blok voor hem. Deze Henry J. Austinn was natuurlijk glad als een aal en giftig als een adder. Zijn concurrent en de geliefde van Mary Gold, dreigt succesvol te worden met zijn uitvinding een eeuwig draaiende constructie, een perpetuum mobile. Andy de goedzak leent hem $10.000. Die stopt Tom zorgvuldig in de kluis. Zijn gouden toekomst kan beginnen, maarrrr. Terwijl hij de code van de kluis draait, wordt hij afgeluisterd. Henry steelt zijn geld. Tom wordt natuurlijk beschuldigt en slaat op de vlucht, is een tijd lang verdwenen en beland uiteindelijk in de cel. Henry J. Austinn had alle tijd om de ouders en Mary te bewerken met hem te trouwen. 

Wij pakken het verhaal op aan het eind. Het ergste lijkt uit te komen. Tom Carr in de Cell en de slechterik gaat met de lieve onschuldige Mary trouwen. Boe!!!
Maar dan..........

Omdat dit ook een plaatjesblog is en die andere een verhaaltjesblog ter illustratie een Andy Gump display van de retecommerciele Sidney Smith, maar ja dat was Frank King, die naast hem zat en wiens dagelijkse Gasoline Alley's direct onder de Gumps stonden, ook. Wat een tijd. Daar moeten ze een film over maken.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten