zaterdag 28 juni 2014

100 jaar geleden

Zoals jullie weten schoot de Servier Princip honderd jaar geleden een Habsburger dood in Sarajevo. Een goede aanleiding voor de mogendheden om weer eens lekker oorlog te voeren. Dat hebben ze geweten. Hadden ze spijt of er iets van geleerd? Nee want een paar jaar later begonnen ze de tweede wereldoorlog. Toen waren ze er gelukkig wel weer even klaar mee.
Die 1e wereldoorlog vormt een rode draad in het Platinatijdperk. Het is dan ook al veel langs gekomen in dit blog:

Zoals de eerste wereld oorlog volgens Mutt en Jeff (link)

en wat dacht je van deze:

Mutt and Jeff get drafted (link)

en deze:

Poison gas (link) en een leuke lamp (link) en wederom de Amerikaanse isolationististische kijk op een ruzietje in Europa (link). En niet vergeten dat er ook ooit weer een einde aan kwam en we ons juweel uit de collectie toonden (link)

Hieronder wederom het kroonjuweel uit onze collectie. Geschreven met vreugde want vier jaar ellende was afgelopen. Bud Fisher was natuurlijk geen frontsoldaat, maar wel een Canadees en als zodanig al eerder bij de oorlog betrokken dan die afwachtende Amerikanen. Kijk naar de inktvlek bij zijn handtekening. Ja dat was de opwinding natuurlijk. Kijk naar de vezels in het papier. Kijk naar het militaire stempel. Kijk naar de gecensureerde vlek, misschien wel zelfcensuur omdat hij wist dat dat er toch niet door kwam. We zoeken ook nog even naar de andere tekeningen uit dezelfde collectie. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten